Zenekar vs Esküvői DJ

Egy lagzi szervezésénél kulcsfontosságú a zeneszolgáltatás színvonala. Sok buktatót rejt, egy rosszul megválasztott zenekar, társaság “kudarcba fullaszthatja” a hangulatot.

Fontos, hogy a zenekar élőben,-vagy playback-ről énekel. Milyen időközönként tart szünetet, ezt is szigorúan be kell szabályozni, hogy mi az az időszak, ami alatt fontos a folyamatos zeneszolgáltatás. A lényeg, hogy nem ülhet le a hangulat egy percre sem, legfőképpen akkor nem, ha tele a táncparkett.

Ami a DJ mellett szól, hogy szünet nélkül tud zenét szolgáltatni. Még ha pihenőt is tart, az idő alatt is tombolhat a buli. Ebben az esetben nem futunk rizikót, hogy esetleg a zenekar hamisan énekel, játszik egyes dalokat. Az ifjú párral együtt, előre megbeszélt, összeállított lista alapján szolgáltatja a zenét, persze speciális extra igényekre is jó, ha felkészül, több fajta stílusra. Mondjuk, ha a pár kívánsága retro disco ’80, ’90-es évek bulija, de a násznép mulatósra vágyik, ez sem érje váratlanul, olyan számokkal is készüljön, legyen mit kihúzni a listából.

Csak és kizárólag akkor kérjünk fel zenekart, ha jól feltérképeztük őket, élőben is meghallgattuk, illetve referencia összeállítást is adnak. Ilyen esetben nagyon kevés az esélye annak, hogy melléfogunk velük.

Felkapott, népszerű zenekarokat érdemes jó előre lefoglalni, mert akár egy évre előre be vannak táblázva. Egyesek igazi showmenek, külön műsorral, fellépőszettel is készülhetnek. Állandóan mozgatják, táncoltatják a népet. Nem hagyják lankadni az embert egy percre sem.